Case study - Kyriacou


 

Ολοκληρωμένη λύση επιχειρησιακής διαχείρισης & οργάνωσης PRISMA Win για την εταιρεία ειδών συσκευασίας Κυριακού Κ.Χ. ΟΕ

 

"Η μετάβαση, από το προηγούμενο μηχανογραφικό σύστημα που χρησιμοποιούσαμε στο PRISMA Win αποτέλεσε πραγματική επανάσταση στη λειτουργία της επιχείρησής μας. Τα πλεονεκτήματα που αποκομίσαμε άλλαξαν θεαματικά τα δεδομένα διαχείρισης και οι αντίστοιχες πληροφορίες που συλλέγονται με ευκολία εξυπηρετούν τη λήψη σωστών αποφάσεων τακτικής και στρατηγικής."

-Κυριακού Χάρης-

 

 

H επιχείρηση

Η εταιρεία Κυριακού Κ.Χ. ΟΕ  είναι πρωτοπόρος στον χώρο της διακοσμητικής συσκευασίας, αφού από το 1962 καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών για προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας σε ασυναγώνιστες τιμές. Με μία μεγάλη γκάμα προϊόντων που διευρύνεται συνεχώς και την τεχνογνωσία του ανθρωπίνου δυναμικού δίνει λύση σε κάθε ανάγκη της σύγχρονης επιχείρησης για υλικά συσκευασίας όπως: τσάντες, σακούλες χάρτινες, φακέλους, κορδέλες, αυτοκόλλητες ετικέτες, κορδόνια, υφάσματα, διακοσμητικά είδη, πουγκιά, τεχνητά άνθη, πολυπροπυλένιο για τούρτες, κ.ά., ενώ διαθέτει δική της βιοτεχνία εκτυπώσεων με σύγχρονα μηχανήματα χρυσοτυπίας, φλεξογραφίας και μεταξοτυπίας. Οι επαγγελματίες πελάτες της εταιρείας μπορούν να εκτυπώσουν το λογότυπό τους επάνω σε ετικέτες, κορδέλες, τσάντες, πουγκιά κτλ με διάφορες τεχνοτροπίες (πολυχρωμίες, ανεξίτηλα χρώματα, ανάγλυφες εκτυπώσεις). Η υψηλή ποιότητα του τελικού αποτελέσματος είναι διασφαλισμένη από τα κατάλληλα τεχνικά μέσα που διαθέτει η εταιρεία για κάθε διαφορετική εκτύπωση (χρωματικοί συνδυασμοί, θέματα με λεπτομέρειες, πλακάτα κλπ).


Το πελατολόγιο της εταιρείας αποτελείται από μεγάλα και γνωστά καταστήματα ειδών γάμου-βάπτισης, ανθοπωλεία, κάβες, ζαχαροπλαστεία, κοσμηματοπωλεία, που το ασφαλές και παράλληλα εντυπωσιακό πακετάρισμά των προϊόντων τους αποτελεί μία σοβαρή υπόθεση. Η εταιρεία, πάντα πρωτοπόρα, δίνει δυναμικό παρόν σε όλα τα σημαντικά γεγονότα του κλάδου της συσκευασίας με τη συμμετοχή της κάθε χρόνο σε εμπορικές εκθέσεις όπως είναι Syskevasia, η Mostra Rota αλλά και σημαντικές διοργανώσεις του εξωτερικού όπως η έκθεση SIGEP στο Rimini της Ιταλίας και η AMBIENTE στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, προωθώντας την εξωστρέφεια της εταιρείας και ισχυροποιώντας δεσμούς με πελάτες της διεθνούς αγοράς που θέτουν νέες προκλήσεις και στόχους για την εταιρεία και διευρύνουν τους ορίζοντες και το πελατολόγιό της.

 

 

Οι ανάγκες και η λύση

 

Η πληθώρα των κωδικών των ειδών, σε συνδυασμό με τα πολλά διαφορετικά χρώματα και μεγέθη κάθε ενός ξεχωριστού κωδικού δημιουργούν μια τεράστια αποθήκη που πρέπει να γίνει αντικείμενο διαχείρισης με ακρίβεια και λεπτομέρεια προκειμένου η επιχείρηση να εξυπηρετήσει άψογα και στο ακέραιο τις παραγγελίες των πελατών της. Αυτή ήταν μία βασική ανάγκη για την επιχείρηση που την οδήγησε στην επιλογή της ολοκληρωμένης λύσης μηχανογράφησης PRISMA Win.  Συγκριμένα στην εταιρεία Κυριακού Κ.Χ. ΟΕ εγκαταστάθηκε η εξειδικευμένη εφαρμογή PRISMA Win Χρώμα-Μέγεθος που συνέβαλε ουσιαστικά στη συνολική οργάνωση της επιχειρησιακής λειτουργίας, τον απόλυτο έλεγχο των διαδικασιών και την ακριβή πληροφόρηση του επιχειρηματία. Οι πωλήσεις, οι αγορές, η επικοινωνία και η κάθε συναλλαγή με τους πελάτες, οι παραγγελίες προς τους προμηθευτές, ο σωστός προγραμματισμός της παραγωγής, όλα ελέγχονται άψογα μέσα από την εφαρμογή η οποία αποτελεί μια πλήρη εμπορική διαχείριση, με επιπλέον εξειδίκευση στη διαχείριση χιλιάδων κωδικών με διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα υπο-κωδικούς βάσει των καταχωρημένων χρωματολογίων, μεγεθολογίων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών (π.χ. υλικό) και η διαθεσιμότητα αποθήκης εμφανίζεται με ανάλυση βάσει χρώματος, μεγέθους και ιδ. χαρακτηριστικού, ενώ με το module Διαχείριση διαστάσεων δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθηθεί κάθε είδος με έως και 5 μεταβλητές. Προκειμένου να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις εμπορικές σχέσεις με το ευρύ πελατολόγιο, της η εταιρία επέλεξε το Module Ειδικές Συμφωνίες, που της έδωσε τη δυνατότητα να ορίσει εμπορική πολιτική ανά πελάτη και να θέσει κατά περίπτωση ειδικές τιμές ή εκπτώσεις για συγκεκριμένα είδη ή ποσότητες παραγγελιών ή χρονική περίοδο.

Επιπλέον, εγκαταστάθηκε η εξειδικευμένη λύση PRISMA Win Pick & Package (σε 2 θέσεις εργασίας) για την αυτοματοποίηση της διαδικασία συλλογής και συσκευασίας προϊόντων προς τιμολόγηση και αποστολή στον πελάτη. Η εφαρμογή που έχει άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία με την εμπορική διαχείριση επιστρέφει την πληροφορία για τις εκτελεσθείσες ποσότητες των παραγγελιών σε πραγματικό χρόνο ενώ έχει τη δυνατότητα να αφήσει back order ένα μέρος της παραγγελίας σε περίπτωση μη επάρκειας αποθέματος.

Η ανάγκη φορητής παραγγελιοληψίας κατά τη διάρκεια των εμπορικών εκθέσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) που συχνά συμμετέχει η εταιρεία και η άμεση αποστολή των παραγγελιών αυτών στο Back office καλύφθηκε από τη SaaS εφαρμογή PRISMA Win Live Παραγγελίες – Εισπράξεις – Απογραφές (SaaS εφαρμογές) που εγκαταστάθηκε σε 3 φορητές συσκευές. Οι πωλητές στο tablet ή στο smartphone τους μπορούν να δουν τα υπόλοιπα των ειδών της αποθήκης από όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και τα στοιχεία των πελατών και να καταχωρήσουν πολύ εύκολα και γρήγορα μέσω της εφαρμογής τις παραγγελίες. Την ολοκληρωμένη λύση μηχανογράφησης συμπληρώνει η λογιστική εφαρμογή PRISMA Win Έσοδα-έξοδα που διασφαλίζει τον απόλυτο λογιστικό έλεγχο και συμμόρφωση της εταιρείας με τις φορολογικές επιταγές του σήμερα.

 

Τα οφέλη

 

Η ολοκληρωμένη μηχανογραφική λύση PRISMA Win της Megasoft έδωσε στην εταιρεία Κυριακού Κ.Χ. ΟΕ  μια σειρά από οφέλη όπως:

  • Οργάνωση και συντονισμό όλων των τμημάτων της εταιρείας μέσα από μια ενιαία λύση
  • Εύκολη και άψογη παρακολούθηση αποθήκης ανά χρώμα, μέγεθος και χαρακτηριστικό
  • Ευελιξία στη λήψη των παραγγελιών από οπουδήποτε
  • Πλήρη αυτοματοποίηση και έλεγχο της διαδικασίας εκτέλεσης των παραγγελιών
  • Άμεση και πραγματική γνώση για τις πωλήσεις ανά είδος
  • Σύννομη λειτουργία και αυτόματη προσαρμογή της εταιρείας στις εκάστοτε φορολογικές αλλαγές
  • Περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και συμβολή στη λήψη επιτυχημένων στρατηγικών αποφάσεων
  • Ισχυροποίηση των σχέσεων με το πελατολόγιο το οποίο διαρκώς διευρύνεται

 

Το έργο υλοποίησε η εταιρεία πληροφορικής Mega Support, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Megasοft, που ανέλαβε και όλη τη μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης.Μάθετε τι μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές PRISMA Win για τη δική σας επιχείρηση


Ζητήστε μια παρουσίαση


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019Mega Support

Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη 244 & Ματσούκα,T.K. 18452 Νεάπολη Νικαίας

210-5901591

210-5901581

info@msupport.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter


Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Περισσότερες Πληροφορίες. Ναι